Peter Hess äänimaljahieronta - rentoutumista äänivärähtelyin

Äänimaljahieronnassa erilaisten maljojen harmoniset äänet ja värähtelyt rentouttavat sekä kehoa että mieltä.

Kehon painosta suurin osa on vettä, siten keho johtaa ääntä erinomaisesti. Äänimaljojen fysikaaliset värähtelyt sekä eritaajuuksiset harmoniset ääniaallot leviävät näin vähitellen ihon, kudosten, luiden ja elinten (huom! korva) kautta solutasolle asti. Rentouttaen koko kehon ja samalla mielen.

Äänimaljahieronnassa: Hieronta tapahtuu hierontapöydällä kevyen peiton alla päinmakuulla, myöhemmin käännytään selinmakuulle. Päällysvaatteita ei tarvitse heittää pois, myös sukat saavat olla jalassasi. Kaunissointuiset äänimaljat asetetaan yksi kerrallaan kehollesi. Ääni kulkee kehossasi hieroen ja harmonisoiden. Hieronnan vaikutus on pitkäaikainen.

Maljat: Peter Hessin äänimaljat valmistetaan käsityönä, pronssista sekä yhdentoista muun metallin seoksesta, Nepalissa ja Pohjois-Intiassa.

Keskeiset vaikutukset: kokonaisvaltainen hyvä olo, virkistävä, uudistava, tasapainottava, jännitystiloja vapauttava sekä voimavaroja vahvistava. Luovuus, aikaansaaminen, irtipäästäminen, motivaatio, itsetuntemus, kehotietoisuus voivat lisääntyä.

Syvärentouttavaa, jolloin hyvinvointiasi mahdollisesti rasittavat tunteet, kuten stressi, hermostuneisuus, epävarmuus ja ahdistuneisuus vähenevät.

Jokainen ihminen on kokemuksiltaan ainutlaatuinen ja tiedostaa äänen ja sen värähtelyt yksilöllisesti. Näin ollen myös reaktiot ääneen ja sen värähtelyihin vaihtelevat.

Historia: Saksalainen Peter Hess tutki 1960-luvulla äänen vaikutusta ihmiseen matkoillaan Pohjois-Intiassa, Nepalissa ja Tiibetissä. Pitkän kehitystyön tuloksena ja tutkimustuloksiaan soveltaen, hän loi länsimaiselle ihmiselle sopivan syvärentoutusmuodon. Tämä Peter Hess metodi ei nykyisessä muodossaan liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan, vaan sen kokonaisvaltaiset hyödyt ovat kaikkien ihmisten ulottuvilla, maailmankatsomuksesta tai iästä riippumatta.

Peter Hess Instituutti tutkii äänen ja värähtelyn vaikutusta mm.neurologiassa, pedagogiikassa ja psykoterapiassa. Tutkimuksen tuloksia käytetään hyväksi äänimaljahierojien koulutuksessa ja sen aihealueiden laajentamisessa.

Äänimaljahieronnan harjoittajia on koulutettu Keski-Euroopasa 1990-luvulta alkaen ja Suomessa vuodesta 2010. Suomen koulutuksesta vastaa Medi-Sound Ky, Peter Hess instituutin valtuuttamana.

Meillä kaikilla on oma soundimme ja värähtelymme. Tervetuloa tutustumaan ja löytämään jälleen omasi!

Tekstin tiedot ja lähde: Peter Hess instituutti 

 

Yksilöllinen äänimaljahieronta